fredag 28 december 2007

Gott Nytt År

Gott Nytt År!

Vill önska Er alla en bra start på nya året! De senaste dagarna har jag inte hunnit med att blogga så mycket som jag vill, jag har inte hunnit med att kika runt hos er alla och knappt lämnat några kommentarer. Men Ni ska veta att jag är sååå glad för alla rara ord ni skriver. Klockan är redan över midnatt och snart ska jag stänga igen mina blåa och sova några timmar.
Idag ( igår menar jag ) blev jag ännu ett år äldre, så det har blivit mycket fika idag. Här bjuder jag er alla på lite tårta såhär i mellandagarna.

Varsågoda!


Sent ikväll när gästerna gått hem tog vi fram våra resväskor och började packa. Nu tar vi lite ledigt och reser bort några veckor med yngsta tjejerna. Killarna är ju vuxna ( 20 o 23 år) så de vill inte åka med oss längre . Tyvärr. Men å andra sidan är det bra att någon är hemma och kollar till allt. Wilma är förstås också hemma och för att inte hon ska få alltför långtråkigt så kommer mina föräldrar att bo hemma hos oss.


Här ovanför ser ni vår Wilma, en berner sennen - bästa vännen!
En riktig kompis och vakthund.

Troligtvis kommer jag inte att kunna göra några egna inlägg förrän senare i januari, men om jag lyckas hitta en dator så ska jag försöka besöka er och se vad som händer hos er.
Formex mässan är ju i januari och som tur är hinner jag dit sista dagen, 20 jan. Det blir säkert en intensiv dag! Ser fram emot den också!


Bjuder även på en suddig bild på vår fusk spis. Har alltid önskat mig en öppen spis, men när skorsten saknas... så fick jag den här istället förra året. Men det blir himla mysigt och varmt när vi tänder den.

Ha det nu riktigt bra de här sista dagarna på året!
Nyårskramar i mängder till Er alla
från Carina

torsdag 20 december 2007



Julkram

Vill skicka en kram till er alla som är här inne och hälsar på och speciellt till Er som lämnar ett litet avtryck. Här bjuder jag på lite färska lussebullar. Som ni ser blev de en riktig färgklick som kontrast till allt vitt. Jag bakar ju saffransbullar som en "vanlig" bulle, men jag har mandelmassa istället för tex kanel. Och sen pärlsocker. Men den här gången var det vita pärlsockret slut så jag fick hålla tillgodo med rosa...




Idag blir det lite småplock här hemma på förmiddagen. Kanske hinner jag baka något mer. Yngsta tjejen ( som går i 8:an ) har julavslutning idag så jag tänkte vi skulle fika tillsammans när hon kommer hem från skolan.

På eftermiddagen har jag öppet i butiken och idag har jag hjälp av vår andra dotter som är 16 år. De hade avslutning igår så nu är det jul lov. Tur att hon vill hjälpa mamma i affären!

För några veckor sen tog jag med mig delar av familjen på en tur till Örebro och "butiksstråket". Det var jättekul! Jag skulle gärna vilja hinna dit en vända till före jul men dagarna vill inte räcka...
Lilla Ugglebo var första stoppet , en jättemysig butik med både kläder och heminredning. Jag köpte med mig en liten tomte hem, en ljuslykta ( ljuspåse) och det här fina tyghjärtat som nu hänger på min skafferidörr.



Sen åkte vi vidare till Smultrongården. Oj, vilket ställe!!! Tyvärr hade jag inte kameran med mig ( då hade jag ingen egen blogg) men det var sååå mysigt. Vi satt länge och fikade och bara njöt av atmosfären. Jag handlade med mig lite smått o gott därifrån också men inget av det har fastnat på bild än...

Sista stoppet för dagen blev Min skattkammare och där fanns det också mycket fint.
Massor med vackra tavlor och fina tomtar och änglar och snögubbar och mycket mer. Ögonen bara tindrade på mig och jag ville handla allt. Den här tavlan fick i alla fall följa med hem och jag är så glad för den.
Det var allt för idag men vi ses snart igen.
Hälsning till Er alla i juletid
Hjärtlig kram och julefrid
Hej så länge från Carina

söndag 16 december 2007

Tredje advent






Hej allihopa!


Hoppas ni har haft en härlig helg och en mysig advents söndag!


Här ovanför ser ni min variant på ljusstake. En zinkbricka som jag har dekorerat med polkagrisar ( konstigt nog så måste jag fylla på med nya polkagrisar hela tiden... ) och 4 blockljus. Sen har vi bakat pepparkakor och skrivit siffror med kristyr. Nej, riktigt så är det inte... Jag köpte färdiga pepparkakor med hål i och till och med färdig kristyr på tub. Sååå smidigt!

Men ikväll har vi i alla fall kokat knäck, vi har gjort den i micron de senaste åren och det fungerar utmärkt.

Häromdagen lovade jag ju att jag skulle visa en bild på granen och här kommer den.





I helgen har det varit full fart i butiken - många som har varit ute och handlat julklappar. De här fina husen kom äntligen hem i förra veckan, jag beställde dem på mässan men de har varit försenade.

Nu ska jag sätta mig i soffan och mysa en stund med lite glögg och pepparkakor.
Ha en fortsatt bra söndagskväll!

Vi ses snart igen!
Kramar från Carina

fredag 14 december 2007



Go´morgon!


Fredag igen! Vad har ni för planer i helgen?


Idag har jag tänkt att städa lite här hemma och förhoppningsvis pyssla litegrann.


Kanske passa på att slå in lite julklappar.


Lördag och söndag har vi öppet i butiken så då finns jag där och jag hoppas vi får riktigt mycket att göra där. Nästa lördag ( 22 dec ) är sista öppet dagen för i år.


Sedan tar jag lite vintervila och öppnar igen när solen börjar värma...




För ett par veckor sen var jag i Örebro och då köpte jag den här fina pokalen.



Jag hade en idé om att plantera nånting i den, men hittills har jag inte gjort det. Tycker den är fin som den är. Häromkvällen hade jag ett värmeljus i den och det blev väldigt mysigt.

Och nu har vi klätt granen! Vi plockade fram den redan i söndags ( från vinden... ). Vill passa på att njuta av den så mycket som möjligt nu före jul. Tänkte visa en bild men jag lyckas inte få över bilderna från kameran till datorn...

Ja, det är inte lätt att vara nybörjare, men jag kämpar på. Bild kommer så snart någon av de hjälpsamma barnen är hemma igen.

Önskar er alla en härlig helg utan stress!

Ha det gott!

Kram, Carina

tisdag 11 december 2007



Hejsan!

Mindre än två veckor kvar till julafton... Oj, vad tiden springer iväg! Varje år tror jag att jag ska vara ute i god tid med julklappar, julbak och pyssel men inte är jag det. Fast egentligen gör det ingenting för på något vis brukar det alltid lösa sig. Och allt det här som jag vill göra nu före jul är ju faktiskt kärt besvär och då är det inte jobbigt.

Idag har jag tänkt baka lussebullar och kanske nånting mer. Så välkomna på fika till kvällen!

Idag har jag öppet i butiken 16 - 19.
Jag visar lite mer bilder därifrån, det har kommit några mail ang kudden och stoldynorna m.m, och visst kan jag skicka med paket om någon vill ha! Kudden kostar 229:- , stolsöverdragen med volang kostar 119:-, vita smådukar med text GOD JUL kostar 29:- och små vita kökshanddukar med text kostar 35:-




Glöggservisen här ovanför tycker jag är jättesöt. Kannan och skålarna funkar ju faktiskt året om. Eller hur?

Vi säljer även lite go´saker, karameller, te, saft, olika sylter, glögg, svagdricka m.m. Och vi gör gärna ordning fina presentkorgar!

Nej, nu är det bäst att jag går ner och bakar. Ena sonen ( som är 20 år ) ringde alldeles nyss och frågade om jag ville följa med en sväng till IKEA för han är på kurs och den slutar tidigare idag och gissa om det var svårt att säga nej. Jag tycker ju att det är så kul att åka ut och shoppa och extra kul att följa med nån av de äldre för det blir inte så ofta. Men vi bestämde att vi ska göra det imorgon kväll istället.

Och jag har ju lovat er att det ska finnas lussebullar här till kvällen så nu är det bara att börja!

Ha det gott allihopa och ni ska veta att jag blir glad av alla era kommentarer!

Kramar i massor från Carina

onsdag 5 december 2007

Hej allihopa!



Här är det regnigt och mörkt idag. Tur att vi har alla stjärnor och adventsljusstakar som lyser upp i fönstren.

Den här fina amaryllisen och ängeln fick jag av en väninna häromdagen. Det är så fina ord på kortet också så tårarna rann på mig. Tack!




Och här kommer lite mer bilder från butiken. Igår kom det hem så jättefina stoldynor med volang och även en fin kudde med texten GOD JUL broderat.





Jag ser att jag hade lite bråttom med att fota, volangen ligger inte så snyggt, men ni ser nog ändå.


Vet ni vad som gömmer sig under duken?

Glassboxen!

Sommartid säljer vi ju massor med glass men sen i höstas när vi slog av glassboxen tyckte jag den såg så tråkig ut där den stod. Så vi la på en bänkskiva och ben så vi fick lite mer yta att ställa grejer på. Det är en gullig kund till mig som har sytt den fina duken som skymmer boxen.


Ha en jättebra onsdag och tack alla ni som lämnar små avtryck när ni är in och hälsar på!

Kramar från Carina






måndag 3 december 2007


Oj, vad dagarna springer iväg...
Nu har det redan gått en vecka sedan förra inlägget, men jag får inte till det här med bilder och överföringar så därför blir det inte någon julig bild jag visar.
Men lite stämning blir det väl i alla fall med dessa tända ljus...?
Hoppas ni har haft en härlig helg och första advent.
Och ett stort TACK för alla rara kommentarer som ni lämnar, det är så kul att "se" vem som har varit in och hälsat på.
Idag blir det en tur in till stan ( Västerås ), jag tänkte handla lite julklappar.
Hur går det för er? Är ni redan klara med alla paket?
Ha det så jättebra!
Massor med kramar från Carina