torsdag 31 januari 2008

utmaning

Hej igen!

Dagarna går så fort. I måndags lovade jag att jag snart skulle vara tillbaka, och nu är det redan torsdag...

När vi var bortresta hade jag fått en utmaning av ängel i vitt och nu är det dags att ta tag i den. Egentligen ska man skicka den vidare, men eftersom det var ett tag sen jag fick den och jag inte har koll på vilka som haft den hos sig så tycker jag att ni som vill antar den.


Här kommer 7 sanningar om mig.


1. Börjar alltid dagen med minst två koppar kaffe.

2. Älskar att inreda, dekorera och arrangera.

3. Har ett bra sifferminne men svårare med namn.

4. Envis ( låter kanske bättre med målmedveten? )

5. Otålig, jag vill att saker ska ske på en gång, helst igår.

6. Tycker inte om att ha det stökigt omkring mig.

7. Nära till skratt men även lätt för att gråta.


Här finns det mer att fylla på med men det får räcka med dessa 7 den här gången.
Ja, det är hit vi drömmer oss tillbaka nu.
Visst ser det härligt ut?
En kvällsbild från Karon beach, Thailand.
Men nu får vi blicka framåt och vänta på våren.
Ha en fortsatt bra torsdag!
Kram, Carina

måndag 28 januari 2008

Ny vecka - nya möjligheter


Måndag igen!

Oj, vad helgen gick snabbt! Men det är ju så när man har roligt. Eller hur?
Men jag gillar faktiskt måndagar, tycker att det är lite kul med hela veckan framför mig. Och allra helst nu när vi går mot ljusare tider! Det märks att dagarna har blivit lite längre.

I lördags firade vi ena dottern som fyllde 17 år ( hon fyllde egentligen förra söndagen men då var ju jag på Formex...). Hon ville inte ha något tårtkalas utan tyckte vi skulle bjuda på mat och nån smarrig efterrätt istället. Jag hittade ett recept inne hos Dubbelörnen, ( Lantluft), http://www.karljohansgarden.blogspot.com/ och det blev riktigt gott! Grekisk långpanna. Kan verkligen rekommenderas!

Till efterrätt beställde hon cheesecake. En storfavorit hemma hos oss! Det finns nog massor med olika recept på goda cheesecake, men det här är ett som jag har använt i ca 20 års tid, jag fick det av en jobbarkompis och då hade jag aldrig ätit nå liknande.
CHEESECAKE ( OBS blandas först i 3 olika skålar)

3äggvitor vispas till hårt skum (i en skål)
3 äggulor + 1,5 dl socker + 100 g philadelphiaost vispas till en jämn smet (i en skål)
3 dl vispgrädde + 1 tsk vaniljsocker vispas till en "fast" smet ( i en skål)

Smula digestivekex i botten på en pajform, blanda ihop allt i en skål och häll över kexen. Strö även lite digestivekex uppepå.
Sen in i frysen i minst 5 tim.
Ät och njut!
Tyvärr tog jag inga kort varken på maten eller efterrätten. kom inte på det förrän det var försent.


Men härovanför ser ni mitt ena fynd som jag gjorde i fredags. Och det är inte äpplet jag menar. La bara dit det för att man ska se att de är ganska höga. Den högra skålen är en kär favorit hos mig som jag ärvt av min mormor. Jag är väldigt svag för skålar på fot! I fredags sprang jag in en sväng på Myrorna och då hittade jag en likadan skål för bara 50 :- Kunde inte motstå den. I överkant är det sååå fina hjärtan. Titta får ni se!


Igår hade vi sol och ett härligt vårväder! Men trots det kunde jag inte låta bli att åka på auktion. Det var så längesen sist så jag hade riktigt längtat. Hittade ingenting som jag ropade in men hade ändå en bra dag.

Alldeles nyss var postbilen här utanför och tutade! Det kom stora paket med roligt innehåll! Men vad det är i paketen visar jag en annan dag.
Ha nu en bra vecka! Jag är snart tillbaka igen. Jag har ju fått en utmaning av Ängeln i vitt och den ska jag snart svara på.


Kramar från Carina





fredag 25 januari 2008

Våren smyger sig in hos oss också!

Nu äntligen har alla julsaker kommit ner i sina lådor. Än har de inte hamnat på vinden utan de har mellanlandat på altan på övervåningen .


Jag åkte på en dunderförkylning när vi kom hem så allt har gått i snigelfart den här veckan. Men lite vårblommor har jag inhandlat. Och igår hade vi sol och 8 +grader så det kändes som vår i luften. Härligt!



Vita tulpaner och videkissar på köksbordet. Bilden är tagen nu på morgonen och det är fortfarande mörkt ute. Men tur det finns ljus att tända!


Oj, vilken gul bild det blev. Inte lätt att få till det. Men här har jag också ändrat om lite. En kruka med pärlhyacint blandat med lite fusk snödroppar.

Nu ska jag ge mig in till stan en sväng, har tid hos frissan och sen hoppas jag att jag hinner med lite shopping. Behöver lite nytt till fönstren, bl a lampor. Har visserligen beställt hem jättefina lampor till butiken, men de kommer ju inte än...

Och det är ju NU som jag vill ändra om i fönstren. Förresten behöver jag andra gardiner också. har inget som känns bra i köksfönstrena. Få se vad jag hittar...

Såhär blev det i fönstret när julen plockades bort här uppe på "kontoret" , det är här jag sitter när jag bloggar.


Tack än en gång för alla rara kommentarer och hälsningar som ni lämnar!
Ha en härlig helg!
Kramar från Carina

tisdag 22 januari 2008

Hemma igen

Hejsan!
Nu är vi hemma igen! Vi kom hem sent i lördags kväll efter en lång flygresa. Det är några som har gissat var vi har varit och ni har haft rätt. 3 veckor i Thailand och det har varit sååå underbart! Varmt och gott! Första veckan var vi på en liten ö - Koh kho khao. Mysigt ställe där vi verkligen kunde koppla av! Sen åkte vi vidare till Phuket och bodde två veckor i Kata. Också jätte mysigt men mer liv och rörelse!
Tack för alla rara kommentarer som ni har lämnat! Jag har inte hunnit med att svara er än, men jag har suttit vid datorn ett tag och läst "ikapp" lite grann. Men ni ska veta att jag blir jätteglad över alla små avtryck som ni lämnar.
I söndags var jag på Formex-mässan och den var riktigt bra denna gång. Men det blev lite stressigt att försöka hinna med allt på en dag. Har beställt hem mycket fina saker så nu är det bara att vänta på alla leveranser.
Såg att flera av er hade träffats på mässan och det måste ju vara jätteroligt!
Hoppas det blir fler träffar!
Här hemma finns det mycket att ta tag i just nu. Jag har plockat bort julsakerna idag men de behöver packas ner i lådor och så långt har jag inte kommit än. För jag blev så sugen på att sätta mig här vid datorn och skriva lite.
Så här länge brukar det inte få vara jul här hemma, i vanliga fall har jag bråttom med att få undan allt.
Nu längtar vi efter våren. Eller hur?
Jag har sett inne hos många av er att ni gjort så vår fräscht och det tänker jag också göra.
Det här blev ett tråkigt inlägg utan foton. Hoppas ni orkar läsa.
Hittar inte sladden så jag kan föra över lite bilder. Typiskt mig!
Är snart tillbaka igen!
Ha det så gott allihopa!
Kramar från Carina