Oj, vad många ni är som har hört av er angående den gula serien! Vad roligt
att det är fler än jag som tycker om den!
Och den är verkligen härlig, lyser upp tillvaron litegrann. Kanske är det längtan
efter sol?
Hittade små näpna minipenséer när jag var till blomsterhandlaren och en fick
hoppa ner i muggen direkt ( mugg 40:-st )
då firade vi med en jättegod persikopaj. Ett recept som blivit en favorit i familjen
och bakats många gånger de senaste typ 30 åren.
Och varför berättar jag det? Jo, vad jag vill komma till är att i lådan som jag
packade upp fanns även dessa små durkslag i emalj! Åh, som jag har letat efter
ett litet durkslag! Har haft ett i plast som vittrades sönder och sen har jag inte hittat något
nytt förrän nu. Här har jag använt det till persikorna som vi hade i pajen.
Perfekt även till grönsaker mm, och att det sedan passade i vispskålen blir ett
extra plus. ( för att göra en kort historia lång, hihi )
Jag kommer tyvärr inte ihåg alla nya priser, men ni som mailat mig har fått svar och
jag packar och skickar så fort jag kan. Ska även ta mig i kragen och lägga in dessa
i webshopen. ( om någon mer vill ha snabbt svar så maila mig info@slottsboden.com )
Många har även frågat efter recept på filmjölkslimpan och här kommer det.
Filmjölkslimpa
3 dl rågsikt
3 dl grahamsmjöl
1½ dl vetemjöl
1 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1½ dl lingonsylt
½ dl brödsirap
3 dl filmjölk
( sesamfrön )
Blanda först de torra ingredienserna. Rör sen i det övriga och arbeta snabbt ihop till en deg.
( rör inte för länge då blir den seg )
Lägg degen i en smord avlång form, ca 1½ liter, släta till och strö över sesamfrön.
Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 60 min.
Lycka till!
.................................
Brödet går förstås att variera på många olika sätt, men det här är en av mina
favoriter. Det går supersnabbt att röra ihop och blir saftigt och gott!
Går bra att frysa. Jag gör alltid 3 limpor på en gång i ugnen ( men rör ihop en i taget, dvs jag tripplar inte receptet ). När det kallnat på galler under bakduk så skivar jag upp det
och fryser ner i påsar. Men självklart är det allra godast att äta nygräddat!
Nu väntar en liten Elvis på att få gå ut så jag ska ge mig ut och plumsa i nysnö.
Ha det gott alla ni goa!
Kramar från Carina
5 kommentarer:
Vill ha durkslaget! Lägg undan ett till mig :D.
Ringer dig, finns mer fint som jag sett... ;)
Kram
Vill också ha ett durkslag.Underbara bilder med mysiga nyheter.Man kan inte be om receptet på persikopajen lät hur gott som helst.Tack för receptet på limporna.Ha en skön kväll.Kram Rita ♥
Gott mums ... :-) :-)
Durkslaget gillade jag.. Jag har ett litet i plast som är bra men så fult..
Ha en fin kväll..
Kram Mia
yeezy boost
supreme hoodie
balenciaga shoes
pandora
stone island outlet
supreme clothing
kenzo
moncler outlet
golden goose sneakers
michael jordan shoes
Skicka en kommentar