Hej på er alla solstrålar!
Måndag igen och vi välkomnar en ny vecka full med nya möjligheter. Jag har en "ledig"
dag idag och vaknade förstås extra tidigt för att hinna utnyttja den till fullo, hihi.
Så härligt att vakna till solen som kikar in bakom rullgardinen och tassa ut i det
daggiga gräset och känna den friska och klara luften.
Frukost i uterummet smakar alltid extra gott!
Både den fina rosskålen och äggkoppen finns hos oss i butiken ( skål 35:- och äggkopp 45:- st )
Choklad och zuccinikaka har jag bakat många gånger denna sommar och den har blivit
en stor favorit och på begäran kommer här receptet.
Choklad och zuccinikaka
2 ägg
2 dl rapsolja
3 dl socker
5 dl riven zuccini
3 dl mjöl
½ tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
Vispa ägg, olja och socker. Rör ner riven zuccini. Blanda alla torra ingredienser och rör
ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad rund form.
Grädda kakan i ca 45 min på 175 grader.
Låt kakan kallna under formen.
Glasyr: 100 g philadelphiaost, 50 g smör, 2 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker
Vispa ost och smör smidigt och rör ner flor- och vaniljsocker. Vispa till en len glasyr.
Bred glasyren över kakan innan servering.
Lycka till!!!
Jättegod och saftig kaka som blivit en favorit!
Jag har serverat den tillsamman med en skål jordgubbar och det blir en
jättegod kombo :)
( den fina "silver"skålen är också från butiken och kostar 135:- )
Nu väntar en skön långpromenad i solen innan det är dags att ta itu med dagen.
Jag har en hel del små ärenden att uträtta till butiken men dagen är lång och jag ska
nog hinna mycket mer. Förhoppningsvis blir det en skön stund i solstolen också!
Ha det så gott och njut av dagen.
Kramar från Carina
2 kommentarer:
Härligt med en ledig dag! Å tusen tack för receptet, kakan låter verkligen smarrig! Ha en fortsatt fin vecka!
Kram,
Regina
Oj, den verkar supergod!
Njut av din lediga dag nu..............
Ha det gott,
Kram Anneli
Skicka en kommentar