onsdag 17 juni 2015

Tjejkväll och snabba sommarrecept


Mysig kväll tillsammans med goa väninnor blev det igår :)  och solen var med oss
hela tiden!


Jag dukade enkelt, underlägg och tallrikar är från butiken och är mina favoriter :)
Även servetterna är därifrån ( nyhemkomna ). Vas och lyktor kommer också därifrån.
Till och med löparen är från butiken ser jag nu ;) Vinglasen är Ittalas Essence.



Vi skålade in sommaren med rosa bubbel!
( champagneskålarna är från samma serie som vinglasen )

Flaskan var söt som en karamell och den inhandlades trots att det stod på infolappen
under att "omdöme ej kunde ges, eftersom den ej var provad än".
Vi lekte testpanel och den fick klart godkänt! Kommer att inhandlas flera och passar bra
till sommarens varma kvällar!


Man behöver inte krångla till det så mycket när det ska bjudas på mat.
En räksallad smakar gott en sommarkväll, jag serverade pastan på sidan för de
som ville ha det ( pasta till sallad blandar jag ofta med en påse italiensk salladskrydda,
ni vet de där små gröna påsarna som säljs i 3-pack och blandas med olja o vatten )

I räksalladen hade jag 1½ påse blandsallad , små tomater, gurka, skivad avocado (som jag droppar
lite citron på så den inte mörknar ), ägg, lättkokt sparris och så massor med räkor. Jag köper
de här färdiga "handskalade" räkorna i lag som finns i stora burkar. Garnerar med citron och 
oftast dill men den glömde jag igår ;) Krutonger i en skål på sidan.
Aioli som dressing och den köper jag oftast i charkdisken ( ibland gör jag egen, men ofta
är det skönt att spara tid ;)


Tilltugg som är gott till det mesta och superlätt att göra är parmesanchips!

Grovriv parmesan och lägg små högar på bakplåtspapper, platta till och krydda ev med timjan
och grovmalen svartpeppar. Grädda ca 5 min i 200 grader tills de fått lite färg.
Låt svalna och förvara i plåtburk med bakplåtspapper mellan varje lager.
Försvinnande goda!


Vatten i den stora glasburken med kran:) Så praktiskt att fylla med vatten, ev frukt
och mängder med isbitar, bara att fylla på med is under kvällen för att hålla kylan. 

Finns också hos oss i butiken i 2 olika modeller.


Jag skivade citron och lime och varvade med jordgubbar i vattnet.



Till kaffet blev det en somrig paj med rabarber o jordgubbar;)

Såååå himla god och receptet har jag fått av dottern Linnéa och jag delar med mig av det
till er också ;)

Smulpaj m vit choklad

400 g rabarber
300 g färska jordgubbar
3 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 msk potatismjöl

100 g smält, avsvalnat smör
150 g vit choklad
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
½ dl socker

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 g. Skär rabarbern o jordgubbarna i mindre bitar, blanda dem med strösocker,
vaniljsocker o potatismjöl. Fördela i smord pajform.
Smält smöret o låt svalna. Blanda mjöl, socker, havregryn och grovhackad choklad i en bunke. Tillsätt smöret och rör tills du får en smulig deg. Fördela den över frukten och grädda ca 15-20 min,
tills den fått färg. 

Servera med glass eller vaniljsås.

Mums!

Ja, det blev lite snabba och lätta sommarrecept från mig;)
Nu väntar butiken så jag ska strax ge mig iväg.

Men vill även tipsa er som har VLT ( Västmanlands läns tidning ) om ett lästips
till imorgon, torsdag:)


"Sonhustrun" Mirelle är med i ett repotage där så det ska bli kul att läsa.
Hennes instagramkonto  designbymirelle har över 33 000 följare!

Ha nu en härlig dag!
Jag ska försöka hinna in hit redan imorgon igen med lite nytt!

Kramar från Carina

2 kommentarer:

vitthusmedrosaknutar.blogspot.se sa...

Tack för de fina recepten måste pröva alla. Speciellt chipsen. Trevlig midsommar till dig och din familj. Kram Susanne

Sallys hus sa...

Hallå Carina!
Nu var det allt 100 år sedan jag skrev något till dig..:(
Så så smarrigt det där ser ut och så vackert dukat!
Mysigt med tjejkväll också...måste sno ihop något sånt jag med här framöver.
Kram Katarina