söndag 1 januari 2017

Välkommen 2017



Hej på er så här på årets första dag!  Hoppas ni hade en härlig avslutning på 
det gamla året och att ni precis som jag känner er nyfikna och förväntansfulla på det  nya:)

Glöm inte bort att tänka positivt och glatt, det är du själv som sätter dina begränsningar.
Du vet, det är viktigt VAD vi tänker....... våra tankar blir våra känslor och våra känslor blir 
våra handlingar. Vad vill du tänka och känna idag?
( Tänkvärt citat av Mia Törnblom )



Vår nyårsafton började med en välbehövlig sovmorgon och sen en skön långpromenad.
Frukosten skippade vi och istället köpte vi med oss räkmackor hem till brunch vid 13tiden.


Tips på extra gott att dricka till brunchen: 4 cl apelsinjuice, 1 tsk vit sirap, 1 dl 
alkoholfri cider, isbitar och citronmeliss till dekoration ( detta blir lagom i ett 
champagneglas ). Jag gjorde dubbel sats och använde stora ölglas istället igår. 

...............................

Har ni gett några nyårslöften?  Jag skippar det där med löften och sätter hellre upp mål.
Senaste året har jag jobbat mycket med att minska stressen, strunta i "måsten" och göra
saker JAG mår bra av. Och jag tänker fortsätta med det och jobba vidare på det. 

Men jag känner alltid en viss förväntan på ett nytt år, ungefär likadant som jag känner 
inför varje ny vecka eller varje ny dag hihi. Jag tycker om NYtänk och förändringar och det
bubblar hela tiden uppe i huvudet med nya idéer, både hemma och i butiken! 
Som en popcornmaskin känns det i huvudet ibland:)

Gillar ni också att förändra eller vill ni att det ska vara "som vanligt" hela tiden?

...................................




Efter brunchen var det redan sen eftermiddag och dags att börja förbereda för 
kväll. Så kul att få duka och pyssla ;)









En glittrande nyårsafton!

Gratinerad hummer till förrätt......



"Jag vill inte äta upp krabbeluring" sa Loui :)

Oxfilé Provencale till middag men där blev det inga bilder. Kvällens dessert bestämdes
på förmiddagspromenaden. En 70talsklassiker återupplivades och blev sååå god.
Enkel att göra, jag bakade havrebotten på eftermiddagen och sen fixades resten i ordning
innan servering. 


Glace au four med sprakande isfacklor.


Vid 22tiden tände vi mängder med ljus i uterummet och tillbringade resten av 
kvällen därute.


Lugnt och stilla ute och 10 plusgrader så det var riktigt mysigt! 


Strax före 12-slaget var det dags för kvällens andra dessert .....


Champagnesorbet med hallonsås och riven vit choklad :)



Vi skålade in nya året ute i trädgården och kikade på fyrverkerierna och sen blev det
kaffe i uterummet innan vi släckte ner.

Nyårsdagen började med ännu en sovmorgon och sen en solskenspromenad med vår
fyrfota vän. Nu ska här röjas och grejas så får vi se vad vi hittar på sen.

Hoppas ni också har en skön nyårsdag!  

Allt gott till er!

Kramar från Carina

Inga kommentarer: