onsdag 15 februari 2012

Respons o recept



Oj, vad många ni är som har hört av er angående den gula serien! Vad roligt

att det är fler än jag som tycker om den!

Och den är verkligen härlig, lyser upp tillvaron litegrann. Kanske är det längtan

efter sol?

Hittade små näpna minipenséer när jag var till blomsterhandlaren och en fick

hoppa ner i muggen direkt ( mugg 40:-st )






Linnéa hade namnsdag häromdagen ( hon heter Evelina som andranamn ) och

då firade vi med en jättegod persikopaj. Ett recept som blivit en favorit i familjen

och bakats många gånger de senaste typ 30 åren.




Och varför berättar jag det? Jo, vad jag vill komma till är att i lådan som jag
packade upp fanns även dessa små durkslag i emalj! Åh, som jag har letat efter
ett litet durkslag! Har haft ett i plast som vittrades sönder och sen har jag inte hittat något
nytt förrän nu. Här har jag använt det till persikorna som vi hade i pajen.
Perfekt även till grönsaker mm, och att det sedan passade i vispskålen blir ett
extra plus. ( för att göra en kort historia lång, hihi )





Jag kommer tyvärr inte ihåg alla nya priser, men ni som mailat mig har fått svar och
jag packar och skickar så fort jag kan. Ska även ta mig i kragen och lägga in dessa
i webshopen. ( om någon mer vill ha snabbt svar så maila mig info@slottsboden.com )




Många har även frågat efter recept på filmjölkslimpan och här kommer det.


Filmjölkslimpa


3 dl rågsikt

3 dl grahamsmjöl

1½ dl vetemjöl

1 tsk salt

4 tsk bikarbonat

1½ dl lingonsylt

½ dl brödsirap

3 dl filmjölk

( sesamfrön )


Blanda först de torra ingredienserna. Rör sen i det övriga och arbeta snabbt ihop till en deg.

( rör inte för länge då blir den seg )

Lägg degen i en smord avlång form, ca 1½ liter, släta till och strö över sesamfrön.

Grädda i 175 grader i nedre delen av ugnen ca 60 min.


Lycka till!

.................................


Brödet går förstås att variera på många olika sätt, men det här är en av mina

favoriter. Det går supersnabbt att röra ihop och blir saftigt och gott!

Går bra att frysa. Jag gör alltid 3 limpor på en gång i ugnen ( men rör ihop en i taget, dvs jag tripplar inte receptet ). När det kallnat på galler under bakduk så skivar jag upp det

och fryser ner i påsar. Men självklart är det allra godast att äta nygräddat!


Nu väntar en liten Elvis på att få gå ut så jag ska ge mig ut och plumsa i nysnö.


Ha det gott alla ni goa!


Kramar från Carina












4 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vill ha durkslaget! Lägg undan ett till mig :D.

Ringer dig, finns mer fint som jag sett... ;)

Kram

hemma hos lilla mej sa...

Vill också ha ett durkslag.Underbara bilder med mysiga nyheter.Man kan inte be om receptet på persikopajen lät hur gott som helst.Tack för receptet på limporna.Ha en skön kväll.Kram Rita ♥

vitaspets sa...

Gott mums ... :-) :-)

Photo by Maria sa...

Durkslaget gillade jag.. Jag har ett litet i plast som är bra men så fult..

Ha en fin kväll..

Kram Mia