tisdag 5 juni 2012

Rabarberpaj


På begäran kommer här receptet på den supergoda rabarberpajen som jag provade att
göra i helgen. Nu är det ju verkligen hög tid för rabarber och alltid kul att testa något nytt.

Rabarberpaj

Botten:  150 g smör, 3 dl mjöl, 1½ dl socker, 1 tsk bakpulver

Fyllning: 2 dl creme fraiche, 1 ägg, 1½ dl socker, 1½ tsk vaniljsocker, ca 3 dl rabarber ( skivad och ansad )

Ugn 200 grader

Gör så här:  Smält smöret. Rör ner mjöl, socker o bakpulver och blanda ihop till en deg.
Tryck ut i en pajform och grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll ner i det förgräddade pajskalet.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 - 30 min.

Servera pajen ljummen eller kall tillsammans med vaniljsås el glass.


Vi åt pajen dagen efter tillagning så jag värmde den i micron och så åt vi den tillsammans
med vaniljglass och det smakade riktigt bra!
Hoppas ni också gillar den!

Idag strålar solen och det känns underbart! Jag ska börja dagen med att fixa och dona lite här hemma inför den stundande helgen när yngsta dottern tar studenten. Kanske kan vara dags att
plocka undan alla färgburkar som står framme? 

Vi väntar även påfyllning till butiken och förhoppningsvis kommer det idag!

Sommaröppet alla dagar i juni 12 - 16

Ha en riktigt fin dag!

Kramar från Carina 



1 kommentar:

Sallys hus sa...

Hej hej gumman!

men åååå så smaskig den där lät...;) Inget när man vill komma i bikinin precis...

Vad mycket fint du har i butiken...de där plädarna förstår jag att du tog hem...ååå så fina!
Jag är också svag för qvilatar.

Nu hoppas vi på sol o värme i morgon!
Kram Katarina