fredag 10 maj 2013

Hallonstubbe



Idag tänkte jag dela med mig av något enkelt och gott nu till vårens och sommaren kalas.

Jag testade att göra den häromdagen när vi firade litegrann och den fick toppbetyg av 
alla.




Hallon och kokosstubbe, ca 10 bitar
Glutenfri

Kokosmarängbotten:
6 äggvitor
1 + 2 dl socker
2½ dl + 1 dl riven kokos
4 msk potatismjöl

Fyllning:
3 dl vispgrädde
250 g färska hallon ( eller tinade frysta )

Sätt ugnen på 175 grader. Rosta 2½ dl kokos i en stekpanna under omrörning och 
låt svalna. 
Vispa äggvitorna med 1 dl socker till en maräng. När marängen är fast och glansig så häll i resten av sockret och vispa ytterligare 2 minuter.
Blanda rostad kokos och potatismjöl och vänd ner blandningen i marängen.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och bred ut smeten till en rektangel, ca 30x40 cm.
Strö över resten av kokosen.
Grädda mitt i ugnen ca 15 min, marängen ska inte bli för torr.
Ta ut plåten och vänd över botten på ett nytt bakplåtspapper.Dra av pappret från 
bottnen och låt den svalna. Om bottnen känns fuktig kan du grädda den ytterligare
5 min liggande upp och ner. 
Vispa grädden fast och bred ut grädden över bottnen, sprid ut hallonen.
Rulla till en fast rulle med hjälp av pappret, se till så skarven hamnar nedåt så håller 
rullen ihop. 
Ställ i kylen fram till servering. Servera som stubbe eller som bakelser.

Lycka till!



Jag tog hälften färska hallon och hälften färska blåbär och det blev jättegott :)

Trots marängbotten så känns den inte så söt och det är tack vare den rostade 
kokosen som bryter av och ger en god smak.




Idag väntar en ledig fredag tillsammans med käre mannen men det finns mycket 
att fixa och dona med så jag gissar att dagen kommer att svisha förbi. 

Fick nyss veta att lastbilen är på väg hit med en JÄTTEpall varor från Danmark,
spännande!  Jag vet ju att den rymmer mycket fint ;)

Och ni vet väl att ni kan följa oss på  instagram nu också? Där lägger jag upp 
bilder så ofta jag hinner ;) 
slottsbodenstromsholm   heter vi där.

Likaså kan ni följa oss på facebook, länk finns här i högerspalten eller också 
söker du bara på Slottsboden Strömsholm

Vi har öppet i butiken lördag o söndag  12 - 16

VÄLKOMNA!!!

Nu önskar jag er alla en härlig vårhelg fylld av glädje och fågelkvitter!

Kramar från Carina




1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Carina! Vilket smarrigt recept! Ska testa. Nu har jag lagt in dig på instagram! Trevlig helg!
Birgitta