måndag 19 juli 2010

Skördetid




Nu börjar vinbären mogna och jag tänkte dela med mig av ett gott recept på
Vinbärspaj med kolasås
2 - 3 dl röda vinbär
Pajdeg: 150 g smör, 4½ dl havregryn, 4½ dl vetemjöl
ca 2 dl röda vinbär till garnering
Kolasås: 3 dl vispgrädde, 1 ½ dl socker, 1 ½ dl sirap
Hacka smör, havregryn och mjöl i matberedaren. Lägg ca 2 dl smulor åt sidan,
platta ut resten i en stor pajform, ca 26 cm. Förgrädda mitt i ugnen i 200 grader i 15 min.
Blanda till såsen i en kastrull och låt sjuda 15 min.
Plocka av vinbären från kvistarna och lägg dem i pajformen. Häll över kolasåsen och
resten av smulorna. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
Garnera med vinbär och servera med vaniljglass.
Lycka till!!!





Fin plåtskylt med cupcakes finns hos oss i Slottsboden, 60 kr.
Hoppas ni har haft en skön helg för det har jag haft. Härliga dagar i butiken
med mängder av glada och trevliga kunder, mysiga morgnar med frukost i solen
tillsammans med familjen och långa sköna kvällar med grillning och glatt sällskap.
En loppistur i söndags morse hann jag och väninnan S med innan jag öppnade
för dagen och jag hittade något som jag letat efter länge. Jag ska visa er senare,
för än har jag inte tagit något kort.
Ha det så gott nu och tack för att du kikar in här!!!
Kramar från Carina

Inga kommentarer: